Tracey Emin wil haar kunst weg uit ambtswoning Boris Johnson

Neon-sculptuur De Britse kunstenaar Tracey Emin eist dat haar neon-sculptuur wordt verwijderd uit 10 Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier. Ze is de „beschamende leugens” over de lockdownfeestjes zat.

Tracey Emin, ‘More Passsion’, 2010.
Tracey Emin, ‘More Passsion’, 2010.

Foto DACS

De Britse kunstenaar Tracey Emin eist dat haar neon-sculptuur More Passion wordt verwijderd uit 10 Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier. Dat melden diverse Britse kranten.

De 58-jarige kunstenaar zegt de „beschamende leugens” van Boris Johnson over de lockdownfeestjes in de ambtswoning zat te zijn. Haar sculptuur ‘Meer passie’ staat volgens Emin op gespannen voet „met het gebrek aan compassie van de regering voor het lijden van de bevolking tijdens de pandemie”.


Lees ook: Tracey Emin is de geestelijk moeder van de Instagram-generatie

Premier Johnson staat onder grote druk vanwege een reeks schendingen van lockdownregels in Downing Street. In het parlement bekende hij vorige week dat hij in mei 2020 zo’n ‘breng je eigen drank’-feest in de tuin van Downing Street bijwoonde, terwijl het land op slot was. Hij zei zich niet te hebben gerealiseerd dat het een sociale bijeenkomst was, een bewering die door een voormalige assistent onderuit werd gehaald.

Emin, een van de zogenoemde Young British Artists, doneerde de roze lichtsculptuur in 2011 aan de Government Art Collection. In een gesprek met The Art Newspaper noemt Emin het gedrag van Johnson en zijn medewerkers beschamend. Het irriteert haar dat de regering het land beperkingen oplegde en zich daar zelf niet aan hield. In Downing Street werd gefeest, zegt ze, terwijl de koningin door de Covid-maatregelen alleen was op de begrafenis van haar man. Ander Britten moesten door de veiligheidsmaatregelen via hun telefoon afscheid nemen van hun ouders.

Lees verder…….