‘We konden allemaal twee plakken nemen’

Met vriendinnen bak ik regelmatig. We hebben voor de klas baklava en bladerdeegkaashapjes gemaakt. Ik had zaterdag zin om te bakken en toen zag mijn moeder het recept van ohsawacake in NRC staan. We hadden wat volkoren basmatirijst over en veel van de ingrediënten stonden in de kast, dus dit was een perfecte kans om het recept uit te proberen. Ik bakte de cake terwijl de familie met oma op pad was. Ik heb een paar ingrediënten aangepast. In plaats van ahornsiroop gebruikte ik agavesiroop. We hadden geen vijgen in huis, daarom voegde ik iets meer abrikozen en rozijnen toe. Het raspen nam de meeste tijd in beslag.

Het rook heerlijk in huis en toen mijn familie thuiskwam hebben we de cake direct met zijn allen opgegeten. We dronken er muntthee en limonade bij. Iedereen smulde ervan. We konden allemaal twee plakken nemen. Het was zo lekker! De smaak is zoet en de cake is zacht en vochtig, maar wel met hazelnoten om op te kauwen. We gaan de cake zeker nog een keer maken!

Lees verder…….