PSV verliest dure punten in titelstrijd na 1-2 tegen AZ

Eredivisie Het winnende doelpunt van AZ kwam voort uit een fout van Yvon Mvogo, die het vertrouwen kreeg van trainer Roger Schmidt als doelman.
Yvon Mvogo baalt na afloop van de wedstrijd tegen AZ.

Foto Olaf Kraak / ANP

PSV heeft zaterdag in eigen huis met 1-2 verloren van AZ. Het is de tweede speelronde op rij dat de Eindhovenaren een Eredivisiewedstrijd verliezen. De doelpunten werden gescoord Armando Obispo, Bruno Martins Indi en Jesper Karlsson.

De wedstrijd tegen AZ was de eerste voor PSV sinds trainer Roger Schmidt deze week bekendmaakte aan het eind van het seizoen te vertrekken. De Duitse trainer begon het duel met een verrassing in de opstelling, door doelman Joël Drommel te vervangen voor Yvon Mvogo. Volgens Schmidt was Drommel in de afgelopen weken „niet betrouwbaar” gebleken.

De Eindhovenaren kwamen wel op voorsprong, nadat verdediger Armando Obispo raak kopte uit een corner van Cody Gakpo. Nog voor rust trok AZ de stand gelijk via een doelpunt van Bruno Martins Indi. Na rust kwamen de Alkmaarders op voorsprong toen keeper Mvogo zich verkeek op een hoge bal en AZ-aanvaller Jesper Karlsson de bal voor het intikken had.
Bij een overwinning had PSV de koppositie van Ajax kunnen overnemen. De Amsterdammers, die vorige maand van PSV wonnen, komen op zondag in actie tegen Heracles Almelo en kunnen bij winst het gat met de Eindhovenaren tot vijf punten vergroten.