‘Als eeneiige tweeling wilden we nooit op elkaar lijken – nu hebben we er vrede mee dat we dezelfde dingen mooi vinden’

Stijlfamilie Wieke ten Cate (35) geeft leiding aan muziektheatergezelschap Orkater en is regisseur. Tweelingzus Heske is artistiek directeur bij kunstruimte Nest in Den Haag en programmamaker. „Ik geloof dat je je mood kunt kleuren met wat je aan hebt.”

Wieke draagt een pak van Maison the Faux, Dries Van Noten-schoenen die eigenlijk van Heske zijn, haar trouwring is vintage. Heske draagt een broek van Maison the Faux, een vintage Thierry Mugler-jasje van Wieke en sneakers van Acne Studios. Foto Jaimy Gail

Wieke

„Bij ons thuis werd vroeger nooit iets nieuws gekocht, want we hadden het niet heel breed. Toch zag onze moeder er altijd spectaculair uit. Ze droeg lange fluwelen jurken in heftige kleuren: oranje, roze, rood. Met hoge hakken, lippenstift en haar haar in een tulband. Ze hield erg van zich aankleden, maar was niet ijdel. Ze stond niet eindeloos voor de spiegel en was nooit op dieet, dat is belangrijk om mee te krijgen als kind. In de tweedehands winkel waar ze werkte waren Heske en ik altijd naar kleren aan het struinen met het geld dat we verdienden met bijbaantjes. We hebben al heel jong geleerd dat je overal een gouden vondst kunt doen. Nog steeds is bijna alles wat we kopen tweedehands.

Lees verder…….