‘We kijken nu meer uit naar het kneuterige, naar vastigheid’

Judith: „Toen de kraamhulp enkele dagen na de geboorte van onze dochter in 2022 vertrok, bedacht Thierry dat we iemand nodig hadden om de dag op te starten en de avond voor te bereiden. Zodoende hebben we nu Maria. Zij komt driemaal per week van 8 tot 12 uur, ze kookt dan telkens voor twee avonden. Zij is onze engel.”

Thierry: „Om vijf uur in de middag stoppen Judith en ik met al onze werkzaamheden en is alle tijd voor de kinderen. Dat moet echt quality time zijn.”

Judith: „Maar zodra ze in bed liggen, gaat de laptop weer open.”

Thierry: „Want we zijn allebei ondernemers met een groeiend bedrijf en een volle agenda. Ik heb een artiestenmanagementbureau en ben veel weekenden aan het werk. Ik begeleid een tiental artiesten uit binnen- en buitenland bij hun internationale carrière, onder wie Bakermat, Parallelle en Luuk van Dijk. Ik sluit marketingdeals, beheer muziekrechten, boek shows en organiseer ze ook zelf. Daardoor ben ik veel op reis. Als ik naar de Verenigde Staten of Brazilië moet, ben ik wel zo’n tien dagen van huis. Dan vragen we soms een familielid om te komen logeren en een beetje mee te helpen.”

Judith: „Ik heb twee vrouwengezondheidsklinieken, voor onder meer zwangerschapswens, anticonceptie, echo, voedingsadvies, fysiotherapie en coaching. De tweede kliniek is dit jaar geopend, in het Gooi, en dat geeft veel extra werk. Daarbij is het schering en inslag dat de crèche dicht is wegens personeelstekort.”

Thierry: „Meestal kan ik dan wel een paar uur inspringen, bovendien wonen Judiths ouders om de hoek. Soms neem ik een kind mee naar kantoor.”

Judith: „Laatst was de hulp ziek, dat was verschrikkelijk! Koken, werken, het huishouden doen en de kinderen, dat ging gewoon niet met een man in het buitenland. Soms, als Thierry op reis is en ik weet dat er veel bevallingen aan komen, vraag ik mijn nichtje om hier preventief te komen logeren, aangezien ik tijdens mijn diensten ’s nachts vaak wordt gebeld om naar een bevalling te gaan.”

Golfles

Thierry: „Sinds de opening van de nieuwe kliniek is Judith ook veel weekenden aan het werk. De balans tussen werk en privé was de afgelopen maanden daardoor een beetje zoek, we hebben nauwelijks tijd gehad voor sociale contacten.”

Judith: „Vroeger gingen we vaak naar feesten. Nu proberen we de dinsdagavond zoveel mogelijk vrij te houden. Dan gaan we uit eten of kletsen we gezellig bij.”

Thierry: „En we hebben samen golfles genomen. Je bent de levens van twee kinderen aan het ontwikkelen, maar je moet ook jezelf blijven ontwikkelen.”

Judith: „De coach in mijn praktijk zegt altijd: verlies je niet in je ouderrol en blijf ook energie steken in je partner en in jezelf.”

Thierry: „We hebben dit jaar niet eens tijd gehad om op vakantie te gaan, omdat de zomer voor mij spitsuur is. Dat ga ik volgend jaar anders doen, we waren dit jaar te veel aan het rennen. Dat komt nog door corona, toen viel mijn hele bedrijf stil. Dat was verschrikkelijk! Heel mijn joie de vivre ging eraan. Achteraf gezien was het wel weer leuk dat ik toen juist veel tijd had voor onze baby. Maar ik ben heel blij dat Judith me door die moeilijke periode heeft geloodst.”

Judith: „Ik had het juist heel druk in coronatijd, er werden veel baby’s geboren.”

Thierry: „Toen de culturele wereld weer openging, hebben we gezegd: pakken wat je pakken kunt aan opdrachten. Daarom was ik dit jaar keihard aan het werk: om mijn bedrijf weer gezond te maken. Het komt voor dat een artiest van Dubai naar Tokio vliegt en daarna door naar Los Angeles. Dan vlieg ik ook naar LA en ga ik op de terugweg nog even naar New York voor een festival of om agenten of artiesten te spreken. Overigens compenseren we altijd de CO2-uitstoot. In Europa nemen we waar mogelijk de trein, maar dat is vaak te duur voor artiesten. Van Amsterdam naar Londen is per trein vier keer duurder dan per vliegtuig. Niet iedereen verdient 10.000 euro per optreden.”

Judith: „We proberen duurzaam te leven. In 2016 hebben we dit huis verbouwd en geïsoleerd, een warmtepomp geplaatst en zonnepanelen op het dak gelegd. We halen groente en fruit op de markt en koken met verspakketten. Dat geeft heel weinig verspilling.”

Kneuterig

Thierry: „Ik wil elk jaar iets nieuws leren. Gelukkig vind ik alles leuk. Vorig jaar heb ik mijn vaarbewijs gehaald en in coronatijd ben ik gaan wielrennen. Laatst ben ik in twee dagen van Brugge naar Amsterdam gefietst voor een goed doel. Ik houd ervan een beetje uitgedaagd te worden, anders kwijn ik weg.”

Judith: „Mijn werk is mijn hobby, maar ik hou ook erg van eten met vrienden. Verder is mijn gezin mijn hobby, ik geniet echt van die kleintjes.”

Thierry: „We denken er wel eens over om dit huis te verkopen en buiten de stad te gaan wonen. Om meer ruimte te hebben voor de kinderen. Vroeger had ik grote idealen: wonen in Hongkong, bij wijze van spreken, of een cocktailbar beginnen op een strand. Dat is overgegaan.”

Judith: „We kijken nu meer uit naar het kneuterige, naar vastigheid.”

Thierry: „Ja, andere dingen zijn belangrijker geworden.”