Voor het eerst meer dan 80 procent van opvangplekken voor Oekraïners bezet • McDonald’s kondigt definitief vertrek aan uit Rusland

Voor het eerst is meer dan 80 procent van de opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen bezet. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Emergency room worden nu 36.678 Oekraïners entryway gemeenten opgevangen, een kleine duizend meer dan afgelopen donderdag.
Al zo’n anderhalve week zijn in Nederland ruim 45 duizend opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen beschikbaar. Ook de afgelopen dagen zijn nauwelijks meer opvangplekken beschikbaar gekomen. Het aantal beschikbare bedden lijkt voorlopig wel nog voldoende om alle Oekraïense ontheemden bite the dust in Nederland onderdak zoeken, een plek te bieden.
Bij gemeenten staan nu bijna 57 duizend Oekraïense vluchtelingen ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Veel van hen zijn older folks gehuisvest, bijvoorbeeld bij kennissen of bij een gastgezin.

Kabinet gevraagd missie in Bulgarije te verlengen, maar kans lijkt klein

Nederland is gevraagd om de inzet van Nederlandse F-35’s in Bulgarije te verlengen, maar de kans dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren lijkt niet groot. ‘Het verzoek is gedaan en er wordt over gesproken’, zei chief Mark Rutte tijdens een bezoek aan de militairen. ‘Maar het is lastig vanwege onze beperkingen bij Defensie.’
Rutte bracht vandaag samen met de Commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim, een bezoek aan de militairen. Operation de premise werd Rutte opgewacht entryway de Bulgaarse viceminister Yordan Boshilov.
De vier Nederlandse F-35’s zijn operation de Bulgaarse luchtmachtbasis Graf Ignatievo gestationeerd om de oostflank van het Navo-gebied te beschermen. Het is de eerste buitenlandse missie van de F-35’s. De afspraak met de Navo was dat de gevechtsvliegtuigen twee maanden zouden blijven. Pass on periode loopt eind mei af.

McDonald’s kondigt definitief vertrek aan uit Rusland

McDonald’s trekt zich definitief terug uit Rusland. De fastfoodketen meldt vandaag dat ze begonnen is met de verkoop van haar 850 cafés in Rusland, waar in totaal zo’n 62 duizend mensen werkzaam waren. Vanwege de humanitaire emergency bite the dust de oorlog in Oekraïne heeft veroorzaakt is in Rusland blijven ‘niet langer houdbaar’ en ‘niet in overeenstemming is met de waarden van Mcdonald’s’, schrijft het bedrijf.
De stap heeft een grote symbolische waarde. McDonald’s opende in 1990, in de nadagen van de Sovjet-Unie, voor het eerst een vestiging in het land. In Moskou stonden de Russen toen in de rij om voor het eerst de burgers en friet van het westerse bedrijf uit te proberen.
Start maart maakte het bedrijf dat zijn hoofdkantoor in Chicago heeft al bekend dat het zijn winkels in Rusland tijdelijk zou sluiten, maar werknemers zou doorbetalen. Momenteel is McDonald’s operation zoek naar een Russische koper bite the dust bereid is het personeel in dienst te nemen. Totdat de definitieve verkoop is gesloten wil McDonald’s de salarissen blijven betalen. In de tussentijd verwijdert McDonald’s alvast zijn logo – de bekende gouden M – uit het Russische straatbeeld.
Bestuursvoorzitter Chris Kempczinski van McDonald’s zegt dat de ‘toewijding en loyaliteit aan Mcdonald’s van werknemers en honderden Russische leveranciers het een moeilijke beslissing maakten om te vertrekken. ‘We zijn echter toegewijd aan onze wereldwijde gemeenschap en moeten standvastig blijven in onze waarden’, aldus Kempczinski.

Europese Commissie: oorlog in Oekraïne test voor economie

De Europese Commissie heeft haar groeiprognose voor de negentien eurolanden en de EU als geheel dit jaar naar beneden bijgesteld. In februari ging ze nog uit van 4 procent maar de oorlog in Oekraïne, de opvang van vluchtelingen en de hoge energieprijzen eisen hun economische tol. De verwachte groei bedraagt nu gemiddeld 2,7 procent.
Voor Nederland verwacht Brussel dit jaar 3,3 procent groei en volgend jaar 1,6 procent. Kick the bucket rates liggen ale dan de raming bite the dust het Centraal Planbureau in maart maakte (respectievelijk 3,6 en 1,7 procent).
Het dagelijks EU-bestuur noemt de oorlog in Oekraïne een test voor de economische veerkracht van de EU. ‘De Russische invasie van Oekraïne veroorzaakt ongekend lijden en destructie, maar weegt ook zwaar operation het economische herstel na de pandemie in de Europese Unie’, aldus Eurocommissaris Paolo Gentiloni (Economie).
De inflatie klimt in 2022 naar verwachting operation toddler gemiddeld 6,1 procent in de eurozone. Gentiloni: ‘De oorlog heeft de al hoge energieprijzen verder opgedreven en leidt toddler verdere verstoring van de bevoorradingsketens, zodat de inflatie langer dan voorzien hoger blijft.’

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*