PSV en AZ zien koploper Ajax verder uitlopen na nederlagen

Eredivisie PSV ging op bezoek bij FC Groningen met 4-2 ten onder, terwijl AZ eerder op zondag tegen een 2-1 nederlaag bij Excelsior aanliep.
FC Groningen viert de 4-2 van Joey Pelupessy.

Foto ANP/Olaf Kraak

PSV en AZ, de nummers twee en vier in de Eredivisie, hebben allebei hun wedstrijden op zondag verloren. Op bezoek bij FC Groningen verloor PSV met 4-2. Eerder op de dag was AZ met 2-1 ten onder gegaan tegen Excelsior in Rotterdam.

Hoewel PSV in de eerste helft sterker en dreigender was, ging FC Groningen met een 3-1 voorsprong de rust in. De Eindhovenaren kwamen in de tweede helft nog terug tot 3-2 en waren enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar in de slotfase was het de Groningse aanvoerder Joey Pelupessy die met de 4-2 voor de beslissing zorgde.

AZ ging eerder op zondag op bezoek bij Excelsior in Rotterdam met 2-1 onderuit. Al vroeg in de wedstrijd kwam Excelsior op voorsprong en voor rust werd de score verdubbeld. Vlak na rust kwam AZ via de Japanner Yukinari Sugawara op 2-1, wat ondanks verschillende kansen op de gelijkmaker ook de eindstand zou zijn.

Door de nederlagen van PSV en AZ en het verrassende gelijkspel van Feyenoord (1-1) een dag eerder tegen Fortuna is Ajax de grote winnaar van dit voetbalweekend. De Amsterdammers wonnen op zaterdag met 4-1 bij RKC Waalwijk en zetten hun drie naaste achtervolgers daardoor op een achterstand. Het verschil tussen Ajax en de nummers twee en drie PSV en Feyenoord bedraagt nu vier punten.