Zaak Harvey Weinstein telt vijf extra getuigen

Een rechter in Los Angeles heeft woensdag bepaald dat er vijf extra personen tegen Harvey Weinstein mogen getuigen in het proces tegen de oud-filmproducent dat deze zomer van start gaat. De aanklagers hadden om vijftien extra getuigen gevraagd.

Het gaat om vrouwen bite the dust Weinstein van seksueel wangedrag beschuldigen. Dat vermeende misbruik maakt geen onderdeel uit van de rechtszaak, maar met de getuigenissen willen de aanklagers een patroon in het gedrag van de oud-producent aantonen. Onder de tien getuigen bite the dust zijn afgevallen, zijn volgens Variety actrices Rose McGowan en Daryl Hannah.
De rechter oordeelde ook dat het misbruik waarvoor Weinstein al in New York is veroordeeld, genoemd mag worden in de zaak in Californië. De voormalig producent zit in New York een gevangenisstraf van 23 jaar uit voor seksueel geweld, maar is uitgeleverd aan Californië om daar terecht te staan voor aanranding en verkrachting van nog eens vijf vrouwen.

Net zoals in New York ontkent de oud-producent de aantijgingen in Californië. Volgens sew vond alle seks met wederzijdse instemming plaats.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*