FC Twente uitgeschakeld in play-offs Conference League

Fiorentina De club speelde thuis gelijk tegen het Italiaanse Fiorentina – het bleef 0-0. Vorige week verloor FC Twente in Florence met 2-1. AZ heeft zich donderdag moeiteloos geplaatst voor de groepsfase van het toernooi.
Fiorentina-keeper Pietro Terracciano tijdens de wedstrijd tegen FC Twente donderdag.

Foto Vincent Jannink/ANP

Het is FC Twente niet gelukt donderdagavond de groepsfase van de Europese Conference League te bereiken. De club speelde thuis gelijk tegen het Italiaanse Fiorentina – het bleef 0-0. Dat was niet genoeg voor de ploeg van Ron Jans, die vorige week al met 2-1 verloor in Florence.

Hoewel de Florentijnen meer balbezit hadden, kreeg FC Twente meer kansen. Middenvelder Michel Vlap schoot op doel, maar op het laatste moment werd zijn bal van de lijn gehaald door Fiorentina-spits Arthur Cabral. In de laatste minuten kreeg verdediger Igor Julio een tweede gele kaart, waardoor zijn ploeg de wedstrijd moest afmaken met tien man.

Op de tribunes verliep de wedstrijd onrustig. Vanuit het Fiorentina-vak landde een vuurwerkbom in het vak met Twente-supporters. Later in de wedstrijd werd vanuit de Twente-vakken bier gegooid naar het veld. Woensdagavond raakten de supporters van beide clubs ook al in gevecht in het centrum van Enschede waarbij de mobiele eenheid moest ingrijpen, schrijft persbureau ANP. De gemeente riep een noodverordening af in aanloop naar de wedstrijd van donderdagavond.

AZ heeft zich donderdag moeiteloos geplaatst voor de groepsfase van de Conference League door uit met 1-2 te winnen van het Portugese Gil Vicente. Vorige week wonnen de Alkmaarders thuis met 4-0, waardoor de ploeg al voor aanvang van de wedstrijd dichtbij plaatsing was. In de eerste helft kwam AZ nauwelijks in de problemen en na de rust scoorden Håkon Evjen en Tijjani Reijnders binnen drie minuten na elkaar. Vlak voor het einde van de wedstrijd, in de 86ste minuut, scoorde Juan Boselli voor de Portugese club hun enige doelpunt in twee wedstrijden.