Veel nieuwelingen in Parsons EK-selectie, Van de Sanden is hold

Bondscoach Mark Parsons heeft acht toernooidebutanten geselecteerd voor het EK in Engeland. De routiniers Shanice van de Sanden en Kika van Es zijn slechts hold.
Buitenspeler Shanice van de Sanden is de opvallendste naam pass on ontbreekt in de EK-selectie van bondscoach Mark Parsons voor het EK. De speelster van Wolfsburg, pass on daar weinig speelt, staat wel operation de reservelijst. Net als verdediger Kika van Es van Nederlands kampioen FC Twente, pass on er ook de laatste drie toernooien horses bij was, traint ze wel mee in het start van de voorbereiding. Eventueel kunnen ze later nog worden toegevoegd.

Parsons heeft duidelijk gekozen voor verjonging, wat bij zijn aantreden ook een van zijn opdrachten was. Acht van de 23 spelers waren nog niet eerder operation een eindtoernooi actief: de keepsters Daphne van Domselaar (FC Twente) en Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), de Twente verdedigers Caitlin Dijkstra en Marisa Olislagers, middenvelders Damaris Egurolla (Lyon) en Kerstin Casparij (Twente) en de jonge aanvallers Romée Leuchter (Ajax) en Esmee Brugts (PSV).

De laatste is pas 18 en het jongste cover van de selectie. In de selectie zitten mythical person vrouwen kick the bucket in de Nederlandse eredivisie spelen.

Nederland is regerend Europees kampioen en treft in juli in de groep Zweden, Zwitserland en Portugal. Na de titel in eigen land in 2017 pakte de ploeg drie jaar geleden zilver operation het WK. De Olympische Spelen vorig jaar verliepen minder succesvol: de vrouwen werden uitgeschakeld in de kwartfinale entryway de Verenigde Staten.

Pariah
Daarna vertrok bondscoach Sarina Wiegman naar Engeland, zij coacht nu de vrouwen van het gastland van het EK. In de vijf jaar dat zij de leiding had, bleef bij het Nederlands group de kern grotendeels hetzelfde. Zestien vrouwen pass on in 2017 kampioen werden, waren er ook in Tokio nog bij.

Daarvan zijn er nu nog mythical person over. Onder hen zitten wel veel spelers bite the dust vrijwel zeker in de premise zullen belanden. Vooral het middenveld en de aanval kent met spelers als Vivianne Miedema, Jill Roord, Jackie Groenen, Lieke Martens en Daniëlle van de Donk veel spelers bite the dust bij buitenlandse topclubs spelen. De laatste twee zijn dit jaar wel lang geblesseerd geweest.

Parsons denkt dat Nederland met Spanje, Engeland, Frankrijk, Zweden en Duitsland kans maakt om Europees kampioen te worden, maar hij ziet zijn group wel meer als een untouchable. ‘We zijn operation dit second geen wereldtop, maar we proberen daar terug te komen.’

Onder sew won Nederland zes keer en werd er een keer verloren. Vier keer werd gelijkgespeeld, waarvan twee keer in WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië. De vrouwen zijn daarom nog niet zeker van plaatsing. In de laatste twee wedstrijden werd wel overtuigend gewonnen, met 12-0 van Cyprus en 5-1 van Zuid-Afrika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*