Rusland verovert dorp bij Severodonetsk • Zelensky verwacht hevigere Russische aanvallen deze week

VK: Ondermaatse prestaties Russische luchtmacht hinderen invasie
De ondermaatse prestaties van de Russische luchtmacht zijn waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen voor het gebrek aan militaire successen voor Moskou in Oekraïne. Dat schrijft het Britse ministerie van Defensie vandaag in zijn dagelijkse inlichtingenupdate. De Russische luchtmacht is na bijna vier maanden oorlog nog horses niet oppermachtig in de lucht en opereert slechts sporadisch ver achter de Oekraïense gevechtslinies.
Volgens de Britten kampt de luchtmacht met vergelijkbare problemen als de landmacht: ‘Jarenlang is veel van de luchtgevechtstraining in Rusland zeer waarschijnlijk zwaar gescript geweest, en bedoeld om indruk te maken operation hoge officieren, in plaats van om dynamische initiatieven onder luchtmachtbemanning te ontwikkelen.’
Rusland heeft weliswaar een ‘indrukwekkende selectie van relatief moderne en capabele gevechtsvliegtuigen’, maar volgens de Britten heeft de luchtmacht geen institutionele cultuur of vaardigheden kunnen ontwikkelen bite the dust haar in staat stellen om een moderne luchtcampagne te voeren naar westers voorbeeld. Daardoor is het Russische leger meer afhankelijk van grondtroepen, bite the dust overbelast raken, en van kruisraketten, waarvan Rusland er waarschijnlijk nog maar weinig heeft.
Russische blokkade Oekraïens graan is oorlogsmisdaad, zegt EU-buitenlandchef
De Russische blokkade van Oekraïense havensteden is een oorlogsmisdaad, aldus de buitenlandchef van de Europese Unie, Josep Borrell. Entryway de blokkades kunnen grote partijen graan uit Oekraïne niet worden geleverd aan importerende landen over de hele wereld. Onder meer in de Hoorn van Afrika dreigen momenteel grote voedseltekorten.
‘We roepen Rusland operation om de havenblokkades operation te heffen. Het is ondenkbaar dat miljoenen tonnen graan tremendous liggen in Oekraïne, terwijl de rest van de wereld honger heeft’, vertelde Borrell vandaag tegen journalisten. De Spaanse topdiplomaat kan zich ‘niet voorstellen’ dat de blokkade ‘nog lang zal duren’.
Duitsland gaat Roemenië en Polen helpen om hun spoorwegen om te bouwen, zodat de Russische blokkade ontweken kan worden. Volgens de Duitse serve van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, zal het niet lukken om al het graan uit Oekraïne te krijgen, maar ‘zelfs een gedeelte zou al helpen’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*