‘Langzame garing, dat was het!’

Al bijna veertig jaar bak ik volgens het recept van mijn Berlijnse vriendin Jutta regelmatig een cheesecake, een ‘Käsekuchen’. De taart wordt altijd een beetje compact en krijgt een dunne bruine korst. Vaak vroeg ik me af hoe het met die mooie romige buitenkant van een Amerikaanse cheesecake zat. Het kwam er nooit van om dit uit te zoeken, maar bij het lezen van Jannekes recept voor een aardbeien-rabarbercheesecake viel ineens het kwartje. Langzame garing, dat was het! Bij de biologische supermarkt kocht ik de laatste twee limoenen en ik koos voor digestives als bodem. Doordat de biologische roomkaas in een verpakking van 150 gram kwam, verving ik de ontbrekende 50 gram door extra crème fraîche. Ik had geen vanille-extract in huis en het marmeren mislukte. Nadat ik de taart na een uur op 150 graden overzette naar nog eens 1,5 uur op 100 graden, had ik zelfs nog tijd om even te gaan dansen bij het Danspaleis!

Voor mij is het duidelijk, ik bak nooit meer een ‘Käsekuchen’, alleen nog maar cheesecakes.

Lees verder…….