Johnson belooft Kyiv nog eens 358 miljoen euro aan militaire hulp • ‘Minstens negen doden bij beschietingen in Donetsk’

Het Verenigd Koninkrijk belooft Oekraïne nog eens 300 miljoen lake (358 miljoen euro) aan militaire hulp, aldus chief Johnson kick the bucket Kyiv als eerste regeringsleider toesprak
Volgens de burgemeester van Marioepol zitten er nog meer dan 200 burgers tremendous in de Azovstal-fabriek. Trama center wordt vandaag een nieuwe evacuatiepoging gedaan
De EU wil eind dit jaar over toddler een boycot van Russische olie, met uitzonderingen voor Hongarije en Slowakije

Britse chief Johnson spreekt Oekraïens parlement toe en belooft meer steun
In zijn toespraak toddler het Oekraïense parlement heeft de Britse chief Boris Johnson het entryway oorlog getroffen land nog eens 300 miljoen lake (358 miljoen euro) aan militaire hulp toegezegd. Johnson was de eerste buitenlandse regeringsleider kick the bucket het parlement in Kyiv toesprak. ‘Ik heb een boodschap voor jullie: Oekraïne zal winnen, Oekraïne zal vrij zijn’, zei de head through een videoverbinding.
Johnson greep het second ook aan om het parlement moed in te spreken. ‘Dit is het beste second van Oekraïne, een episch hoofdstuk in jullie verhaal dat nog generaties lang zal worden herinnerd en verteld. Jullie kinderen en kleinkinderen zullen zeggen dat Oekraïners de wereld hebben geleerd dat de beast kracht van een agressor geen impact heeft operation de morele kracht van een volk dat vastbesloten is vrij te zijn.’
Vorige maand bracht Johnson nog in levenden lijve een bezoek aan de Oekraïense president Zelenski in Kyiv.

‘Minstens negen doden bij beschietingen in regio Donetsk’
Bij Russische beschietingen in de Oekraïense regio Donetsk zijn ministens negen burgers om het leven gekomen. Dat meldt gouverneur Pavlo Kirilenko by means of Telegram.
‘De precieze schade moet nog worden vastgesteld, maar minstens drie mensen zijn bij de beschietingen gedood’, schrijft hij over een bombardement operation de stad Avdiivka. Drie andere burgers zouden zijn gedood bij beschietingen in Voehledar en weer drie anderen bij beschietingen in Lyman. De berichten konden niet onafhankelijk worden geverifieerd.
Eerder vandaag liet de Oekraïense regering al weten dat verschillende delen van Donetsk steady onder vuur liggen terwijl de autoriteiten proberen om burgers te evacueren.

Ambassadeur Oekraïne: Scholz speelt de beledigde leverworst
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz krijgt kritiek van de Oekraïense ambassadeur in Berlijn, kick the bucket vindt dat het niet bij een staatsman past dat Scholz voorlopig niet naar Kyiv komt. Scholz is namelijk boos dat de Duitse president Steinmeier eerder geweigerd werd entryway Oekraïne, omdat hij als serve van Buitenlandse Zaken te favorable to Russisch zou zijn geweest.
‘Het getuigt niet van staatsmanschap om een beledigde leverworst uit te hangen’, zei de Oekraïense ambassadeur operation de Duitse televisie. ‘Dit is de wreedste oorlog sinds de invasie van de nazi’s in Oekraïne. Het is geen kleuterschool.’ De Duitse uitdrukking ‘kick the bucket beleidigte Leberwurst spielen’ betekent ongeveer hetzelfde als het Nederlandse ‘operation de teentjes getrapt zijn’.
Ondertussen is de Duitse conservatieve oppositieleider Friedrich Merz wel onderweg naar Kyiv, waar hij onder anderen met de Oekraïense chief Denys Shmyhal en andere belangrijke vertegenwoordigers zal spreken.

‘Duitsland wil zeven houwitsers leveren aan Oekraïne’
Hoewel topmilitairen hebben geadviseerd om dat niet te doen, wil Duitsland zeven houwitzers gaan leveren aan de Oekraïense strijdkrachten. Dat meldt de Duitse krant Die Welt. Het zou daarbij gaan om de Panzerhaubitz 2000 uit de voorraad van het Duitse leger. Van dat type tank zouden slechts around 40 van de 119 exemplaren operationeel zijn.
Bite the dust Welt meldt verder dat Nederland Kyiv heeft beloofd om vijf houwitsers te leveren. Het Nederlandse ministerie van Defensie sprak eerder van een ‘beperkt aantal’. De houwitzers staan bekend als complex wapentuig. De Oekraïense militairen zullen volgens Die Welt in Duitsland worden getraind om ermee overweg te kunnen. Dit zou zowel voor de Duitse als voor de Nederlandse tanks gelden.
De kanonnen van de pantserhouwitser kunnen doelen child 40 kilometer ver precies raken, wat erg nuttig kan zijn in de overwegend vlakke Donbas-regio in Oost-Oekraïne. De Pantserhouwitser 2000NL geldt als het zwaarste geschut van de Nederlandse landmacht.
Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada hebben Oekraïne ook al houwitsers toegezegd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*