Het recept volgen bleek kinderspel

Wat was-ie lekker Meekoken met Janneke: aspergeflans.

Aspergetijd en gasten op bezoek. Het recept voor aspergeflans kwam als geroepen. Een kleurrijke amuse. Ook handig dat de bereiding in de oven kon. Zo blijft er ook nog tijd voor de gasten. Ik vroeg me af of ik het beslag voor de flan een paar uur van tevoren kon maken. Een mail aan Janneke leerde dat zij dit soms wel een dag van tevoren doet. Het recept volgen bleek kinderspel. Ik heb er dan ook niets aan veranderd (maar houdt dat voor de toekomst wel in mijn achterhoofd, het basisrecept zou ook met andere groenten prima moeten werken; ik zou bijvoorbeeld broccoli en een wat pittiger, blauwe kaas nemen). Het was nog even puzzelen in wat voor vormpjes we de flans zouden bereiden. Het werden onze (hittebestendige) waterglazen. De flans smaakten goed. Ze hoeven echt niet kokend heet op tafel, iets afgekoeld smaken ze eigenlijk beter. Ook dat is met gasten weer handig. Een Riesling van Sipp, uit de Elzas, combineerde prima met deze gang en de daarop volgende traditioneel bereide witte asperges.

Lees ook het meegekookte recept.

Lees verder…….