“De afscheidstoernee is begonnen”: weerman Frank Deboosere gaat volgend voorjaar met pensioen

Frank Deboosere is al 35 jaar een van de gezichten, zo niet hét gezicht, van het weerbericht bij de openbare omroep. Hij studeerde natuurkunde en volgde later nog een regentaat Nederlands, Engels en geschiedenis. In 1987 werd hij samen met Georges Küster, Bob De Richter en zijn vrouw Hilde Simons aangeworven om een weerploeg te vormen rond die andere iconische weerman, Armand Pien.

Sinds 1997 namen Frank Deboosere en Sabine Hagedoren afwisselend het weerbericht voor hun rekening. In 2019 kregen ze versterking van Bram Verbruggen. Deboosere sloot zijn weerbericht op televisie jarenlang af met de woorden “Morgen ben ik er weer met meer weer”, iets wat hij nu alleen nog op MNM doet. Een knipoog -of een slok van een glaasje water als er heel warm weer voorspeld werd- hoorde er ook geregeld bij.  

Lees verder…….