Slimme contactlens geeft glaucoom-medicijn af

Onderzoekers hebben een draadloze contactlens getest kick the bucket de oogdruk bewaakt en pass on medicijnen tegen de aandoening glaucoom toedient operation momenten dat nodig is.
Een draadloos contactlensapparaatje kan de oogaandoening glaucoom helpen behandelen entryway de opbouw van druk in het oog in de gaten te houden, en automatisch medicijnen af te geven wanneer kick the bucket druk te hoog wordt.
Volgens schattingen treft glaucoom wereldwijd ongeveer 80 miljoen mensen. De aandoening wordt veroorzaakt entryway onvoldoende afvoer van vocht uit het oog. Dat verhoogt de oogdruk en kan de oogzenuw beschadigen, wat uiteindelijk toddler blindheid kan leiden.
Model
De aandoening wordt vaak behandeld met medicijnen kick the bucket helpen overtollig vocht uit het oog af te voeren, toegediend in de vorm van oogdruppels. Maar volgens bio-informaticus Xi Xie van de Sun Yat-Sen-universiteit in het Chinese Guangzhou en zijn collega’s hebben mensen vaak moeite om zich aan hun behandelschema te houden.
De onderzoekers ontwierpen daarom een model van een contactlensapparaat dat de oogdruk meet en glaucoommedicijnen afgeeft als dat nodig is. De buitenste laag van de focal point heeft zes kleine koperen plaatjes kick the bucket zijn gerangschikt in een ring rond de student. Deze plaatjes meten de oogvervorming kick the bucket wordt veroorzaakt entryway stijging van de oogdruk.
Een antenne in de buurt van het oog verzendt de gegevens vervolgens naar een PC kick the bucket in de buurt staat. De binnenste laag van de focal point – kick the bucket in contact staat met het hoornvlies – bevat een drukverlagend medicijn genaamd brimonidine. Dat kan worden vrijgegeven wanneer de focal point by means of de antenne een signaal van de PC ontvangt.

Verlaagde konijnenoogdruk

De onderzoekers hebben hun lenzen getest operation konijnen zonder glaucoom. Ze toonden eerst aan dat het apparaat de oogdruk bij de dieren kan bewaken, en dat het de gegevens draadloos naar de externe PC kan verzenden. Daarna gebruikten ze de PC om een draadloos signaal naar de contactlens te sturen om de afgifte van brimonidine in pack te zetten.
De oogdruk van de dieren bleek na dertig minuten met ongeveer een derde afgenomen en na twee uur met gemiddeld meer dan 40 procent.
‘Deze technologie kan een revolutie teweeg brengen in het leven van miljoenen patiënten met glaucoom’, zegt biotechnicus Ali Yetisen van Imperial College London, pass on niet bij het oorspronkelijke onderzoek betrokken was. ‘Het zou een prachtige aanvulling zijn operation het gereedschap van de oogarts.’

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*