‘Amerikanen voeren intermediary oorlog tegen Rusland’ • Russen nemen munitiedepots Oekraïne onder vuur

Directeur inlichtingendiensten VS: Rusland treft voorbereidingen voor langdurig struggle
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een militair hulppakket ter waarde van 40 miljard dollar goedgekeurd om Oekraïne te steunen, Russische ex-president beschuldigt VS van een intermediary oorlog
Oekraïens gasnetwerkbedrijf blokkeert een belangrijke toevoerroute voor Russisch gas in de regio Loehansk

Favorable to Russische troepen in Marioepol: geen burgers meer in de staalfabriek
Favorable to Russische separatisten in Donetsk beweren dat er geen burgers meer vastzitten operation het terrein van de belegerde Azovstal-fabriek in Marioepol. De separatisten zullen daarom niet langer terughoudend zijn bij het aanvallen van de fabriek, laten ze weten aan het Russische persbureau
Volgens lokale autoriteiten in Marioepol houden nog zeker honderd burgers zich schuil in de dugouts onder het Azovstal-complex. Ook zitten er volgens vicepremier Irina Veresjtsjoek meer dan duizend Oekraïense strijders immense, waarvan vele gewond zijn.

Gouverneur Charkiv: relatieve rust na heroveringen operation Russische troepen
De gouverneur van Charkiv meldt operation Telegram dat het ‘relatief rustig’ is in zijn regio in Oost-Oekraïne. Oekraïense troepen wisten de afgelopen dagen enkele dorpen ten noorden van de stad Charkiv te heroveren.
Toch waarschuwt de gouverneur inwoners van de regio om hun waakzaamheid niet te verliezen. ‘Wees voorzichtig en ga niet onnodig de straat operation’, schreef de gouverneur. Vanochtend zou er in Bohodukhiv nog een persoon gewond zijn geraakt entryway Russische beschietingen.
De gouverneur vraagt inwoners niet terug te keren naar de bevrijde gebieden. ‘De vijand heeft overal landmijnen neergelegd. Ook bij scholen en huizen.’ Speciale diensten zijn bezig met het opruimen van de mijnen en het herstellen van de energievoorzieningen in het gebied. Ook wordt er volgens de gouverneur bewijs verzameld voor mogelijke Russische oorlogsmisdaden.
President Zelenski zei vandaag in zijn dagelijkse videoboodschap dat de heroverde nederzettingen bij Charkiv een ‘nieuwe fase in de oorlog’ aankondigen, waarbij Oekraïense troepen de opmars van Rusland in Oost-Oekraïne hebben gestopt.

Russen nemen munitiedepots Oekraïne onder vuur
De Russische strijdkrachten hebben woensdag naar eigen zeggen zeker zeventien munitiedepots in Oekraïne vernietigd. Ook werden commandoposten van het Oekraïense leger aangevallen. Waar de aanvallen precies hebben plaatsgevonden, is onduidelijk.
‘Raket-en artillerie-eenheden hebben 407 gebieden beschoten waar troepen en munitievoorraden werden opgebouwd’, maakte een woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie bekend. Daarbij zouden veertien munitiedepots, dertien commandoposten, en vier raketwerpers zijn vernietigd.
De Russische luchtmacht vernietigde nog eens twee commandoposten en drie munitiedepots, aldus het ministerie. Ook zouden er in onder meer Loehansk, de regio Charkiv en bij Slangeneiland in de Zwarte Zee Oekraïense drones zijn neergeschoten. De claims zijn operation dit second niet onafhankelijk te verifiëren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*