Donnie laat publiek wachten operation zijn smartlappen nieuwe stijl

Rap Donnie schept een eigen wereld vol elektronische funk en discobeats. Daaroverheen riveted hij droge teksten over bamischijven, mode en darters. Afas Live bleek een maatje te groot.
Bijna alle bezoekers komen voor ‘de smartlap nieuwe stijl’ naar Amsterdam-Zuidoost. De pompende bassen met daarboven samenwerkingen met different volkszangers, zijn de afgelopen jaren Donnies handelsmerk geworden. Maar pas na ongeveer een kwartier in zijn lange show klinkt de eerste smartlap: ‘Bieber van de Kroeg’ met Mart Hoogkamer (wiens microfoon pas halverwege de track aangaat). Operation de rest is het wachten.
En dat duurt lang. Zeker als blijkt dat de oudere nummers van de Amsterdamse rapper bij een groot deel van het publiek niet resoneren, maar bovendien niet goed lijken afgemixt voor een grote zaal als Afas Live. Of ligt het aan de geluidstechnici van dienst? De energieke muziek van maker Bas Bron (o.a. De Jeugd van Tegenwoordig) hoort uit de speakers te knallen. Jammer genoeg klinkt de bas vaak zompig en zijn de hoge melodieën meestal héél ver weg.
Resultaat: kletsend publiek en gigantische rijen voor de fruitless in Afas Live. Donnies mystique weet stitch een groot deel van de avond te blush. Als hij even zijn tekst vergeet, komt hij met ter plekke verzonnen raps – freestyles – operation de proppen, kick the bucket wonderful operation de maat vallen. Achter sew is een podiumbrede Febo-muur opgetrokken met lampen in de vakjes. Als er disco klinkt, krijgt bite the dust muur alle kleuren van de regenboog. Horen we een bewerking van Frans Bauer z’n grootste hit, knippert groen licht. Logisch: „Heb je jonko (wiet, red.) voor mij? Met een processor erbij!”
Het blijkt de opmaat naar de laatste twintig minuten, waarin alsnog een meezingfestijn ontstaat. Achtereenvolgens komen Frans Duijts, Willie Wartaal en René Froger om Donnie te versterken. Men omhelst elkaar, het casket vliegt entryway de lucht en de telefoontjes staan operation ‘rec’. Zo krijgt iedereen alsnog een korte versie van het feest waarvoor ze kwamen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*