Ongebreidelde vriendelijkheid bij Suzan en Freek

Recensie Suzan en Freek Duo verzilvert eindelijk de populariteit met twee uitverkochte concerten in Ziggo Dome
Het Nederlandse zangduo Suzan en Freek speelde tien dagen geleden in Paradiso, Amsterdam, en gaf afgelopen end of the week twee uitverkochte concerten in de Ziggo Dome (Amsterdam). Deze volgorde is symbolisch voor hun recente succes. Het team had hits, kreeg prijzen en verzilvert nu eindelijk de populariteit pass on tijdens de lockdown werd opgebouwd, met live-concerten: van een uitverkocht Ziggo Dome child zo’n 25 celebrations komende zomer.
In het hele land zal het publiek zich laven aan het zangduo, dat hun tijdloze, milde liedjes uitvoert met een ongebreidelde vriendelijkheid. Need dat is waar Suzan en Freek, allebei eind twintig, de afgelopen jaren de harten mee wonnen: positiviteit. Ze openden het show in Ziggo Dome met het nummer ‘Dromen In Kleur’, van het gelijknamige collection uit 2021, dat representatief is voor hun stijl: een gentle soort verwondering over de mooie dingen van het leven: ‘We dromen in kleur/En het is voor het eerst dat gebeurt’.
Begeleid entryway vijf muzikanten, voor een zaal vol jonge mannen en vrouwen pass on gelukzalig de woorden meezongen, speelden en praatten ze gemoedelijk. Vroeger traden ze operation bij zowel bruiloften als begrafenissen, en, vertelde Freek, ook als achtergrondband in het eatery van Ziggo. Nu zijn ze nationaal bekend, maar ze deden hun best zoveel mogelijk toeschouwers persoonlijk te benaderen: ze liepen entryway de zaal, over de balkons, en speelden liedjes midden tussen het publiek. Zanger Snelle kwam meedoen aan het eerbetoon aan hun gezamenlijke geboortegrond, de Achterhoek (‘De Overkant’), en het team zong hun versie van Stef Bos’ ‘Dad’.
Als zangers zijn Suzan en Freek geen uitblinkers, de stemmen zijn nogal vlak. Dat geldt ook voor de dansbewegingen en het gitaarspel van Freek. Suzan en Freek vertalen het leven in welwillende liedjes pass on niet schuren of schokken, maar juist verzachten en verhullen. Zo ontstaat een oeuvre zonder uitschieters, maar met een geruststellend impact.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*