Inbox van de redactie

Wat schreven de lezers deze week aan de redactie Opinie? Een indruk.

Was de aandacht voor het behaalde wereldkampioenschap Formule 1 van Max Verstappen iets te veel van het goede? Met de tien pagina’s in de krant van maandag met Verstappen in de hoofdrol ontstond volgens Anneke Westendorp uit Epse de indruk „dat de krant besloten heeft dat het hier om zeer groot wereldnieuws gaat”.

Ook M. Tjoelker uit Eindhoven vond de aandacht buitensporig. Het „juichend opschrift op de voorpagina van de krant” was al „kwalijk” genoeg, maar nog meer het hoofdredactioneel commentaar, „waarin normaal verstandige dingen worden gezegd over zaken van belang”.

Maar het Commentaar lokte ook inhoudelijke reacties uit. Bij de kanttekeningen in het Commentaar („een elitesport voor miljonairs”, „een energieverslindend circus”, „slecht voor natuur en milieu”) ontbrak volgens Ton Dieten uit Utrecht „een opmerking over [de] hoofdsponsor” van Verstappen: Red Bull. Behalve dat het „calorierijke energiedrankjes zijn die veel suiker en cafeïne bevatten” is „de weggooiverpakking […] een belangrijke veroorzaker van zwerfafval”, aldus Dieten.

Kanttekeningen van lezers waren er ook bij de vergelijking tussen Verstappen en eerdere sportkampioenen uit Nederland. „Je kan hem toch niet vergelijken met kampioenen zoals Fanny Blankers-Koen en anderen”, aldus Henk Koehorst, „omdat die geen auto nodig hadden om kampioen te worden”.

Jaap Blomhert uit Delden kon het „volkomen terecht ‘lof’ Commentaar” waarderen, maar bij de opsomming van de sportkampioenen moest zijn „Amsterdamse hart” huilen. „Terecht dat Verstappen past in de rij van kampioenen op sportgebied in Nederland”, schrijft Blomhert. „Eén naam ontbreekt echter. Er is zelfs een voetbaltempel naar hem genoemd. En zijn initialen zijn hetzelfde als degene wiens geboortedag binnenkort wordt gevierd.”

plv. chef Opinie

Lees verder…….