F1-commentator Kris Wauters: "Verstappen na 3 races stevig op kop, het zou zomaar kunnen"

Zondag is eindelijk zover: het WK-seizoen 2020 in de Formule 1 begint echt met de Oostenrijkse Grand Prix in Spielberg. We kijken nog een laatste keer uit met F1-analist Kris Wauters van Play Sports. "Lewis Hamilton is vooralsnog de eerste keuze, maar Max Verstappen kan de vitaliteit van de titel veranderen."

We beginnen met de beste ter wereld. Sinds Lewis Hamilton zich de laatste tijd diep heeft beziggehouden met de ontwikkeling van Black Lives Matter na het wrede overlijden van George Floyd in de VS.

Wauters: "Hij deed het op een prettige manier. Het is duidelijk dat hij al geruime tijd dynamisch is op tal van webgebaseerde sociale netwerken. Tegen het begin van zijn beroep plaatste hij af en toe bizarre berichten over donker zijn en scheiding. Ik herinner het me een ontmoeting met hem nadat de oppositie-autoriteiten een beslissing tegen hem hadden genomen waarin hij verklaarde: "Mogelijk is het een duistere zaak." Hij bedoelde half een grap, maar hij deed het niet. "

"Hij komt oorspronkelijk uit een lastig domein om het als racer te maken, uiteraard. Hij moest echt alle partijdigheden bestrijden. Hij was ook het belangrijkste individu van kleur in de Formule 1."