Dan toch een festival op het einde van de zomer: Leffingeleuren gaat "open air"

Aangezien het tot augustus verboden is om massale gelegenheden te regelen, kunnen er dit jaar geen vieringen worden gehouden in België. We moesten dus goed opletten wat feestcoördinatoren in september zouden doen.

Zo verklaarde Crammerock in Stekene een week geleden dat de viering dit jaar niet zal plaatsvinden. In ieder geval zal Leffingeleuren in Middelkerke langs deze lijnen gebeuren. Ondanks het feit dat de coördinatoren waakzaam zijn. 'De infectie is niet verdwenen en we moeten een beschermd feest samenstellen', benadrukken ze.

"Het organiseren van een feest in september met verschillende binnenpodia en een feest voor vrije mensen in een enorme open ruimte zoals we die al lang kennen, is op dit moment geen kroon op het bewijs. Bovendien kunnen we met redelijke zekerheid zeggen dat buitenlandse groepen gewonnen hebben 't mag in september worden bezocht.'

Dat is de reden dat er momenteel een openluchtfeest is met ambachtslieden uit België en de buurlanden. Voor eind juli zou bekend moeten zijn welke groepen zullen spelen en zullen ticketdeals vervallen.