Pas vanaf volgend weekend redders aan zee: tot dan riskeer je GAS-boete als je gaat zwemmen

Over een week kan het kwik tot 30 graden stijgen. Hoe het ook zij, het is op een fundamenteel niveau verboden om in de oceaan te zwemmen zolang de badmeesterposten niet in de gaten worden gehouden. Reddingswerkers aan het strand worden pas op 27 juni gepost. De Coastal Rescue Service waarschuwt op deze manier tegen zwemmen in onbewaakte zones.

De leiders van het stadhuis aan het strand verwachten dat het moeilijk zal zijn om de boycot uit te voeren met het verwachte geweldige klimaat. "Controles zijn altijd denkbaar. Stromingen in de oceaan kunnen verraderlijk zijn, dus zwemmen wordt niet aangeraden en is geheel op eigen risico", waarschuwt burgemeester Oostende Bart Tommelein (Open VLD). Iedereen die gevaar loopt, krijgt een GAS-boete van maar liefst 250 euro.

Het zwemmeer van het Zilvermeer in Mol is open, maar door de kroonmaatregelen is het aantal daggasten beperkt. Een dagkaart koop je via de webshop. Bovendien zijn de evoluerende kamers, douches en waterglijbanen gesloten. De Blaarmeersen in Gent gaan net open vanaf 1 juli en ook daar wordt een boekingskader gehanteerd.