Er is nog te veel onduidelijk om in september 2020 Pierloop te kunnen houden, organisatie schrapt loopspektakel in IJmuiden

Het zal niemand schokken, maar de vereniging van de Pierloop Velsen heeft ervoor gekozen om de hardlooptentoonstelling in IJmuiden dit jaar te laten vallen.

Een jaar geleden zorgde de Pierloop voor een vruchtbare doorstart op een ander gebied. Zo waren de start en finish gelegen aan de Kennemerboulevard in IJmuiden aan Zee en niet meer in het brandpunt van IJmuiden. Een volgende release is momenteel onpraktisch. Er zijn een buitensporig aantal kwetsbaarheden in de richting van de loopdatum van zondag 13 september.

Door de gebruikelijke advisering bij de subsidietak van de regio Velsen, consequent af en toe na de verschillende vraag- en antwoordsessies van de administratie tijdens de kroongeval, bleek al snel dat geen Pierloop Velsen kon worden samengesteld voor de huidige jaar zoals het was in voorgaande jaren.

Het leidende orgaan van de vestiging Pierloop Velsen, samen met de adviserende adviesgroep, nam de kans om de gelegenheid voort te zetten in een uitgedunde structuur voor jongeren tot 12 jaar.

Uiteindelijk werd dit uiteindelijk opgegeven, aangezien er drie en een halve maand voor de run nog steeds een overmaat aan kwetsbaarheid is. Moet er op dat moment niets over de infectie worden gezegd? Wat meer is, hoe zullen de normen zijn voor gelegenheden die beginnen op 1 september?, zijn slechts een paar vragen waarmee de vereniging worstelde. En op welke manier moeten potentiƫle waarnemers worden beheerd?

Voor alle duidelijkheid is er voor gekozen om de gelegenheid voor 2020 te laten vallen en alle vitaliteit in de release van zondag 12 september 2021 te steken.