Kunnen we zeker zijn dat corona-apps onze privacy respecteren?

Zullen we binnenkort benaderd worden om een ​​toepassing te introduceren om de krooninfectie te bestrijden? Kunnen we er bovendien zeker van zijn dat onze veiligheid in acht wordt genomen? De makers van de Belgische "Covid-19-alert" strijden in Nederland om in te gaan op de autoriteitsaanvraag. "Onze applicatie is een volledige bevestiging van de beveiliging", klonk het vandaag vroeg in "The morning". Toch geeft het ondertussen de indruk dat het een informatiepenetratie is.

Het gesprek over vermeende kroontoepassingen is in verschillende landen aan de gang: kleine toepassingen aan de telefoon kunnen volgen of u in contact bent gekomen met een kroontolerante. Ze kunnen een essentiële taak op zich nemen in de verloftechnieken die stap voor stap tot bloei komen, en een paar landen denken na over hun uitvoering.

Een van die aanvragen is Belgisch en stelt in Nederland voor om de autoriteitsaanvraag te worden. Hoe het ook zij, al snel komen er verschillende vragen binnen. Bovendien is het belangrijkste: zouden we zeggen dat we een groot deel van onze bescherming niet inleveren, en onderneemt de administratie momenteel stappen om onze activiteiten te volgen? Het gesprek hierover gaat in Europa en verder in België op volle toeren.