Tulsi Gabbard beëindigt campagne in democratische voorverkiezingen

De Irak-veteraan is de belangrijkste hindoe-expert in het Congres. Tulsi Gabbard begon haar politieke beroep in 2002 in het parlement van Hawaï. Ze was dit jaar een concurrent in de eerlijke voorverkiezingen. Haar kruistocht draaide vooral om strijd en veranderingen in het milieu.

'Ik ben het niet eens met alles wat de vice-president over welke kwestie dan ook zegt, maar ik realiseer me dat hij een fatsoenlijk hart heeft en geïnspireerd is door zijn aanbidding voor de natie en voor de Amerikaanse individuen', zei Gabbard, die voor het Hawaii House of Representatives was moe. In 2016 was ze een van de belangrijkste democraten in het congres om Bernie Sanders te helpen.

Gabbard vertelde donderdag aan de media dat de gevolgen van de dinsdagbeslissingen in Florida, Illinois en Arizona, die allemaal duidelijk door Biden werden gewonnen, duidelijk maakten dat kiezers Biden kiezen om Donald Trump in november te confronteren.

Joe Biden

Volgens RealClearPolitics.com verzamelde Joe Biden ondertussen 1.180 vertegenwoordigers, Bernie Sanders heeft er nu 885. Om te worden geselecteerd in de eerste ronde van de bijeenkomst, heeft een opkomer 1.991 kiesmannen nodig. De andere democratische concurrenten zijn in de tussentijd allemaal nieuw leven ingeblazen achter Biden. Alleen Elizabeth Warren kan nog steeds geen keuze maken.