Spanje kan stroom coronapatiënten bijna niet meer aan, Duitsland maakt zich op voor ‘grote klap’

Medicinale diensten in Spanje kunnen zich nooit meer aanpassen aan het aantal patiënten. In geconcentreerde afdelingen blijven de medewerkers volledig uit hun opties. Het leger is benaderd om een ​​noodkliniek voor 5.500 bedden op te zetten in een conferentiezaal in Madrid. Herbergen zijn eveneens opgezet als crisiskliniek voor noodsituaties. Daar zijn patiënten verplicht zonder de echte ademhalingsproblemen.

'De sociale verzekering in Spanje is niet bedoeld voor deze nationale ramp', zei Dr. Olga Mediano in Guadalajara. 'We kunnen hier niet voor zorgen. We voeren twee bewegingen uit. We komen deze week voorbij, maar daarna moet de omstandigheid verbeteren. We zijn experts, maar het gewicht, ook naar binnen toe, wordt buitensporig zwaar.'

Na China, Italië en Iran wordt Spanje het hardst getroffen door de opflakkering van het coronavirus. Sindsdien zijn er meer dan 1.720 personen overleden. De hoeveelheid besmettingen is 28.572. Executive Pedro Sanchez moet de zeer gevoelige situatie met vijftien dagen uitbreiden. Hij vertelt de bevolking dat "het meest merkwaardige vreselijke nog moet komen".