Net geen 1.000 bezoekers voor filmfestival De Roma: "Langer aanschuiven om handen te wassen dan om te plassen"

De coördinatoren van de filmavond op dinsdagavond in De Roma in Borgerhout hebben samen de kaartverkoop stopgezet om de 1.000 gasten niet te overtreffen. Mensen die de film kwamen kijken, maakten zich niet veel zorgen over de krooninfectie.

Alles bij elkaar om de 1.000 gasten niet te overtreffen, zijn de ticketdeals voor het filmfeest in De Roma stopgezet. De opkomst was acceptabel, niet veel mensen bleven thuis. Een paar gasten beschouwen het coronavirus, maar de meesten van hen maken zich geen zorgen: 'Ik maak me daar geen zorgen over, ik ben niet geassocieerd met die paniek', zegt een dame.

'Verbazingwekkend genoeg was de lijn in de latrine om handen te wassen langer dan de lijn om naar het blik te gaan', grinnikt een man, 'maar ik stopte geen seconde om hier te komen.' Een andere gast neemt kleine maatregelen: "Ik kuste of overhandigde mijn metgezellen niet toen ik binnenkwam. Bovendien was ik mijn handen beter, maar blijf ik niet opzettelijk uit de buurt", zegt ze.