Moeten journalisten bij de berichtgeving over het coronavirus paniek vermijden?

Normaal gesproken krijg ik klachten over journalistieke beslissingen van VRT NWS. Dat is ook mijn activiteit. Hoe het ook zij, ik krijg momenteel enorme hoeveelheden vragen, aanbevelingen en gefeliciteerd.

"Wat zou het voor mij een goed idee zijn om te doen als ik veronderstel dat mijn ex een kroon heeft?", "Moet ik ondanks alles de jonge duiven week voor week wisselen?", "Als mijn kledingwasser is kapot, gaat het echt naar de kleding? "," Zou ik in ieder geval kunnen verhuizen als ik dat had geregeld? "

Dit zijn vragen die regelmatig de motivatie voor artikelen over VRT NWS omkaderden met antwoorden op veel gestelde vragen. Een deel van de tijd verlevendigden ze bovendien de selectie van onderwerpen in "Het Journaal". Van tandarts-specialist tot etalagehandelaar, met VRT NWS hadden ze allemaal graag duidelijkheid gekregen. Ikzelf, en die aardige mensen die mij helpen, proberen alle berichten zo goed en vreselijk mogelijk te beantwoorden als redelijkerwijs verwacht mag worden, maar dat lukt in het algemeen niet. Eigenlijk kunnen we regelmatig gewoon zinspelen op de administratie. Het is duidelijk dat u hier moet zijn voor de principes die van toepassing zijn