KNWU vindt doorgaan Spelen onverantwoord

In de huidige wereldomstandigheden beschouwen we het als indiscreet en praktisch vluchtig dat concurrenten en hun mentoren hier en in de rest van de wereld doorgaan met het plannen van de Spelen onder verschrikkelijk lastige en ongewenste omstandigheden, "zei KNWU-beheerder Marcel Wintels tegen het ANP .

In het bijzonder hebben belangrijke allianties van games in de Verenigde Staten zojuist gezegd dat ze de Tokyo Games uitstellen vanwege de wereldwijde noodtoestand. Het Internationaal Olympisch Comité weet het niet zeker en moet later een keuze maken. Wintels heeft hierover contact met NOC * NSF en wil wellicht dat de spellenparaplu en de spelrelatie voorlopig gaan nadenken over een gezamenlijke situatie.

"Het is mogelijk dat we onze topconcurrenten op een bekwame manier richting die Olympische doelstelling sturen, aanmoedigen en verzekeren. Mogelijk kiezen we met verpletterend verdriet dat de voortgang of investering in de Spelen op de afgesproken tijd juli 2020 nooit meer wordt verdedigd, gezien de huidige omstandigheden Wij denken dat de laatste als fietsende affiliatie. "

Wintels betoogt dat de aantrekkelijkheid en het geldgerelateerde belang van de Olympische Spelen nooit mogen worden vervangen door die van het menselijk welzijn.

`` Het KNWU-bestuur en de leidinggevenden ontdekken dat het nauwelijks verdedigd is dat we vanuit één perspectief de Olympische deelnemers nooit meer beveiligde, veilige voorbereidingskantoren kunnen bieden, maar de gedachte blijft dat de Spelen gewoon in juli zullen beginnen. We realiseren ons dat concurrenten altijd alles doen en een bewonderenswaardige poging doen om hun enorme doel te bereiken. Dit verleidt concurrenten en mentoren om zich op hun eigen specifieke manier voor te bereiden waarmee ze voor uitdagingen kunnen komen te staan ​​met betrekking tot hun welzijn en dat van anderen. "