In het Fußballmuseum in Dortmund staat de beker die Johan en co hadden moeten hebben

Jopie werd vernield zonder dat een Duitser er klaar voor was en Neeskens schoot vanaf 1 meter de 1-0 binnen. Op dat moment namen de Duitsers de controle over de uitdaging over. Na een fout van Hölzenbein was het 1-1 door middel van een straf van Breitner en Müller triomfeerde. De Fifa World Cup was in deze zin niet voor Orange, maar voor Duitsland. Het was de eerste keer dat de briljante trofee werd toegekend. Na meerdere keren Brazilië was de Coupe Jules Rimet de laatste voor de Zuid-Amerikanen. De officiële imitatie van de trofee van 1974 is in het Deutsches Fußballmuseum in Dortmund, naast de verschillende bekers die de Duitsers wonnen: drie extra gelegenheden de Wereldbeker (1954, 1990, 2014) en de Europese kampioenschappen van 1972, 1980, 1996.

Dat moet op dat moment een grote tentoonstellingsruimte zijn.

Het is in feite gelegen in een enorme structuur omgekeerd het fundamentele station van Dortmund. Zoals aangegeven door Tripadvisor, is het historische centrum de tweede voorgeschreven actie in de stad in het Ruhrgebied.

Er is niet veel te doen in Dortmund?

Echt, nummer 1 is een bezoek aan Borussia Dortmund en drie daarvan zijn een wandeling door het recreatiecentrum waar de Borussia-arena wordt gevonden. U kunt dus zonder al te veel moeite de drie functies op één dag uitvoeren.

Is er iets anders dan alleen bekers te zien in de tentoonstellingsruimte? Bijvoorbeeld, de verwarring van Rudi Völler?

Nee, Der Rudi heeft nog steeds zijn wirwar! Leuke waarheid. In Duitsland is er een ongewone naam voor het bekende kapsel in de jaren 80 en 90: vokuhila. Als het ware vorne kurz, hinten lang. Het historische centrum is zeker een bezoek waard, ondanks het feit dat je de mogelijkheid moet hebben om door de scherpe appel te kauwen. Voetbalfans met een natuurlijke blessure kunnen zich gemakkelijker vasthouden aan een schnitzel en een enorme pils.