Beperkte herdenking slachtoffers aanslagen 22 maart door coronavirus

Het was een extreem korte, maar privé-herkenningsdienst die begon met het plaatsen van een bloemenkrans op het monument door de premier. Daarna sloten de ongevallenverenigingen Life4Brussel en V-Europe bloesems op, evenals de CEO's van Brussels Airport Company en de Brusselse open voertuigorganisatie MIVB. De dienst werd afgesloten onder de melodieuze begeleiding van een artiest van het Belgian National Orchestra.

Vanwege het risico van het coronavirus en de keuze van de National Security Council om alle gelegenheden in ons land te laten vallen, bleef het dit jaar maar op één herinneringsminuut. Ondanks premier Wilmès waren ook vice-premier en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) aanwezig.

Tijdens de functie werd voldoende sociale scheiding gehouden en was de pers in beperkte mate beschikbaar. De andere inleidende notulen die werden geregeld in Brussels Airport, metrostation Maalbeek en verder in Résidence Palace werden geschrapt.

Bij de aanslagen werden 32 personen gedood door zelfmoordvliegtuigen op de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek. Meer dan 300 raakten gewond. De inleiding over de aanslagen is normaal op zijn laatst in 18 maanden.

Hieronder kunt u het rapport van 13:00 News met Karen Northshield bekijken, die echt schade heeft geleden bij de aanval op de luchthaven van Zaventem.