Zou je elke maand van $ 170 kunnen leven? Russische dame vraagt Poetin

Heilige persoon PETERSBURG: de Russische president Vladimir Poetin werd woensdag geconfronteerd met wat volgens alle verhalen een ongewoon niet-geschreven barbecueformulier leek van een Russische dame die hem vroeg welk bedrag hij koopt en of hij elke maand van haar loon van $ 170 kon leven.

Tijdens een bezoek aan zijn plaatselijke stad Sint-Petersburg had Poetin een krans gelegd bij het graf van een politieke leraar en werd hij dichterbij getrokken door voorbijgangers die hem op PDA's schoten.

Een dame in een jas met capuchon duwde door en vroeg Poetin snel: "Als het niet teveel moeite is, laat het me dan weten, is het denkbaar om op 10.800 roebel ($ 170) te leven?" "Ik geloof dat het moeilijk is," zei Poetin discreet in videofilms gepost door Russische media.

"Ik denk dat uw vergoeding waarschijnlijk rond de 800.000 roebel is", zegt ze.
"Nou ja," zegt Poetin, terwijl hij opneemt dat sommigen in Rusland ontegenzeggelijk meer verwerven en "de president heeft niet de meest significante beloning." De dame, die zei dat ze boekhouding overweegt en leeft van een arbeidsongeschiktheidsuitkering, ging over tot het bespreken van de gewone kosten, en kennelijk ondervroeg Poetin de cijfers.

Een excursie naar de supermarkt kost in elk geval 1.000 roebel, verklaarde ze, terwijl servicekosten in elk geval 4000 roebel kosten.

Terwijl Poetin schittert in open praten in enorme vergaderzalen met gewoonlijk nauwgezet gecoördineerde vragen, gaat hij af en toe de stad in voor ongebruikelijke ervaringen met individuen uit de algemene samenleving.

Op woensdag wees Poetin op doorlopende strategie-activiteiten om het leven van gezinnen met jongeren te verbeteren, waaronder verbeterde kinderbijslagen en uitbetalingen voor de introductie van een kind.

"Het is duidelijk dat je gelijk hebt, we hebben ondanks alles veel sociale kwesties die de wetgever moet regelen", zei hij.

"Waarom zouden we ze op dat moment niet aanpakken?" de dame antwoordde.
"We pakken ze aan," zei Poetin.
De dame op dat moment benaderde Poetin om haar te presenteren voor een foto.
Poetin was in Sint-Petersburg om een ​​lange tijd te stampen sinds de ondergang van zijn eerste politieke coach, vorige stadsvoorzitter Anatoly Sobchak.