ZONDAG NEDERLANDSE VOETBALWEDSTRIJDEN UITGESTELD OVER CODE ORANJE STORM

Een dreigende winterstorm op zondag zette KNVB ertoe aan alle wedstrijden die dag op te schorten. Vier wedstrijden in de Eredivisie op het hoogste niveau worden verplaatst, net als het volledige record van de nationale voetbalco├Ârdinaten, zei de KNVB zaterdag.

De Eredivisie-wedstrijden bevatten FC Utrecht versus Ajax, AZ versus Feyenoord, Sparta Rotterdam versus ADO Den Haag en FC Emmen versus FC Twente.

Winterstorm Ciara vertrouwt op Nederland met een hoge wind op zondag, waarbij de nationale meteorologische organisatie KNMI een progressie van nationale klimaatalarmen heeft gegeven. Windstoten zullen waarschijnlijk tot wel 120 kilometer per uur bereiken.

De voetbalvereniging adviseerde met de clubs, belangrijke districten en politie, en "het was beredeneerd dat het welzijn van de fans en spelers niet kan worden gewaarborgd vanwege de normale klimaatomstandigheden," zei de KNVB in een aankondiging. "Omdat het sober is om in die klimatologische omstandigheden te voetballen en om spelers en fans te laten landen op en te verlaten van de arena's en sportgebouwen, is ervoor gekozen om de spellen uit het programma te verwijderen."

Zowel Ajax als AZ zitten nog in de Europa League en de KNVB Cup, terwijl Feyenoord en FC Utrecht tot nu toe ook in de laatstgenoemde spelen. De KNVB zei dat het een lastig raadsel zou kunnen zijn om te beslissen wanneer de uitgestelde wedstrijden van zondag opnieuw worden gepland.