Verkeerde voorstelling via sms en internet is aanzienlijk toegenomen in de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst

Een jaar geleden werden 88 meldingen ontvangen door de politiezone van personen die zijn bedrogen door middel van een expresbericht of via internet. Boeven richten zich geleidelijk op uw grootboek. Ze proberen uw bankfijnheden te verkrijgen via inhoud of e-mail.

Een jaar geleden waren er 88 meldingen, dat zijn er 55 meer dan in 2017. De politie speculeert echter dat er wat meer zijn, gezien het feit dat niet iedereen uit schande naar de politie gaat. Politiebaas Dirk Claes: "Dat is ongetwijfeld meerdere keren in één jaar gebeurd. We merken bovendien op dat er steeds meer geld van de particulieren wordt afgenomen." We merken bovendien op dat steeds meer contant geld van particulieren wordt afgenomen.

Hoodlums proberen individuele gegevens van hun ongelukkige slachtoffer te krijgen, bijvoorbeeld de code van het financiële saldo of de subtiliteiten van uw laadpas. Via een verbinding in een nep-sms of e-mail lijkt het erop dat een vertrouwelijke organisatie of persoon die gegevens nodig heeft.

"Individuen melden dat ze zijn misleid via sms of het web. Dit zijn benaderingen om een ​​werkbaar tempo-record van de individuen te vinden. Daarna wordt het record verwoest", vervolgt Dirk Claes.
Ondertussen waarschuwt het Spectrum College in Beringen tegen fraudeurs die zich richten op onbetaalde schoolrekeningen. Een ouder had gegrepen over berichten op school. Het directe bericht verzocht om een ​​vermeende onbetaalde schoolrekening te verplaatsen naar een huidig ​​record. Het schoolhoofd vraagt ​​de voogden dergelijke instant messages over het hoofd te zien.