Two men found taking cash packs in Royal Mint, third wrongdoer could get away

Absoluut twee mannen hebben de overhand met betrekking tot het nemen van verschillende pakjes geld van de Royal Mint. Dit is verkregen van het kantoor van de Brusselse open onderzoeker. De politie was meteen klaar om twee verdachten te vangen en de plunder terug te verdienen. Misschien was een derde schuldige partij inbegrepen.

Twee mannen braken in de nacht van donderdag op vrijdag in een structuur langs de Pachecolaan in Brussel. Ze vluchtten met verschillende geldzakken vol met munten. De voorzichtigheid werd onmiddellijk van kracht en de politie had de optie om snel twee verdachten te vangen. Ze hadden ondanks alles de plundering bij zich, "zegt Denis Goeman van het Brusselse open onderzoeksbureau.
"Het is allesbehalve een geval van outfitted diefstal, echter een inbraak in de Royal Mint", zegt de open onderzoeker. Het is allesbehalve een diefstal bij de Nationale Bank, zoals al onnauwkeurig gedetailleerd. De twee verdachten werden ontslagen in de nasleep van het adresseren, maar moeten op 5 maart antwoorden onder toeziend oog van de rechtbank van beroep. "De verdachten staan ​​niet bekend om echte realiteit," zei Goeman.

Er is misschien ook een derde dader betrokken bij de overval, zei de Brusselse politie. "Op het moment dat onze controllers naar het toneel gingen, meldden beveiligingsoperators dat ze iemand hadden zien ontsnappen. De politie keek door de hele structuur en kreeg twee daders in de demonstratie. Hoe het ook zij, een derde overtreder kan hierin manier is inbegrepen. Het is nog niet duidelijk of hij ook een deel van de plundering kon verwijderen. " "Nul waard"


"Bij de Royal Mint hadden de twee gevangen medewerkers allebei 5 kilogram met munten in hun rugzakken en zakken. Het waren beschadigde munten die uit de verspreiding werden teruggetrokken en waarvan de waarde nul is. Het ontsnapte aan de schuldige partij had hoogstwaarschijnlijk ook 5 kilogram van die munten bij zich ", geeft vertegenwoordiger Francis Adyns van de Federale Overheidsdienst Financiƫn.


Hoe het ook zij, zelfs die munten verdienen niets omdat ze schade hebben opgelopen, bijvoorbeeld door roest of brand. Sinds 2017 verslaat de Koninklijke Munt van Belgiƫ nooit meer Belgische euromunten. Ze zijn gemaakt in Nederland.

Het centraal station van de Schatkist, de administratie die zich bezighoudt met de Belgische schatkist, werd bovendien die nacht ingebroken. Daar verdwenen pc's uit de verzameling.