Overblijfselen van de Belgische loodgieter gevonden in een betonnen kuip

In Nederland zijn overblijfselen gevonden van de 56 loodgieter uit Lint die sinds juni vermist is. Vooraf had de politie gezegd dat het lichaam van de man in stukken was gesneden en dat de resterende delen vervolgens werden gedumpt. De politie liet momenteel een stuk van de Rijn-Schelde, nabij de Nederlandse stad Steenbergen, onderzoeken. Daar vonden ze een solide tank met de resterende delen van de man erin.

Afgelopen donderdag vonden Nederlandse onderzoekers een solide gevulde kuip in het Rijn-Scheldekanaal, dicht bij Nieuw-Vossemeer. Deze openbaring was een deel van het onderzoek betreffende het verdwijnen van de Belgische loodgieter Johan Van der Heyden. Sinds begin juni is er niets meer van hem vernomen.

Eerder had de politie gezegd dat het lichaam van Johan Van der Heyden mogelijk in stukken was gesneden en dat zijn resterende delen in een specietank zouden zijn verplaatst. De menselijke resten zouden dan mogelijk van een steiger in het Schelde-Rijnkanaal zijn gegooid. Momenteel zijn blijkbaar de resterende delen in feite die van Johan van der Heyden. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft dit onderzocht.

Zeven personen zijn net gevangen genomen voor de situatie, waaronder zijn vriendin. Ze zou de man met een andere dame hebben ontvoerd en hem in zijn eigen busje naar Nederland hebben gebracht. Mogelijk wilden ze het stelen.