Netflix, Sony Team voor 'Matilda'-film

Het aanbeden kinderboek van Roald Dahl krijgt inderdaad de behandeling op groot scherm, dit keer met Netflix bij de generatie.

Matilda the Musical gaat, in het licht van Roald Dahl's kinderroman, naar het grote scherm. Sony Pictures en Netflix werken samen aan een filmaanpassing die een volledige dramatische en homevideo-run krijgt, alleen in het VK en daarna op Netflix podia over de hele wereld, zoals aangegeven door bronnen met informatie over de regeling.

Bronnen vermelden subtiliteiten van de ontlading worden nog uitgewerkt. Het is vaag hoe de twee organisaties de kosten van de generatie afscheid nemen en wanneer in de Britse opzichtige run Matilda wordt uitgebracht op de stromende kolos.

Sony ziet zijn kop in de selectieve Britse release, volgens een goed opgeleide bron. De film Paddington 2 2017 verdiende $ 59,5 miljoen bij de Britse filmindustrie.

Vooraf medefinancierde Netflix de ontevredenheidsschacht van New Line 2019 en begon deze wereldwijd te morsen twee weken na de opzichtige release in de VS. De streamer medegefinancierde bovendien A24's Adam Sandler-dramatisering Uncut Gems, die vrijdag in buitenlandse domeinen begint te morsen (het speelt nog in Amerikaanse theaters).

Zoals The Hollywood Reporter in oktober heeft gedetailleerd, zet de TriStar-divisie van Sony middelen in voor streamingregelingen om films te maken die alleen of alleen een plaats hebben voor Netflix. Sony is echter tot nu toe in gebreke gebleven om Masters of the Universe voor Netflix te maken. De streamer heeft bovendien het arrangement She-Ra en de Princesses of Power, naast een opkomend He-Man anime arrangement.