Nederlanders kunnen weer belastingaangifte doen

Nederlanders kunnen hun beoordelingsformulieren vanaf zondag opnieuw documenteren. Heel veel particulieren en zakenmensen zullen het hele jaar 2019 als zodanig doen. Dit jaar kregen 8,2 miljoen mensen een groet, van wie 1,4 miljoen zakenmensen waren.

Personen die hulp nodig hebben bij het maken van de bevestiging, krijgen ondersteuning. De Belastingdienst biedt bijvoorbeeld hulp op 29 gebieden door het hele land met onkostenformulieren, inclusief aan de loketten van de werkplekken van de Belastingdienst.

Vragen kunnen ook worden gesteld via Twitter, LinkedIn en Facebook, en vanaf 1 maart zal de administratie ook toegankelijk zijn op Instagram. "We moeten dynamisch zijn op dit ontwikkelingsmedium om jongeren te contacteren", zei een vertegenwoordiger. "Talrijke jongeren hebben daar bijvoorbeeld geen flauw idee van in het geval ze een deel van hun herinneringen opdoen en de presentatie invullen, ze kunnen soms 150 euro terugkrijgen."

U kunt tot 1 mei een bevestiging geven. De personen die alles vóór 1 april doorgeven, worden uiterlijk op 1 juli geïnformeerd of ze korting krijgen of moeten betalen. Een jaar geleden gaven niet minder dan 470.000 personen informatie over de hoofddag. Nooit was er zo'n groot aantal.