Libanon bevestigt het eerste exemplaar van coronavirus, twee worden er steeds meer van verdacht

Libanon bevestigde vrijdag zijn eerste coronaviruszaak en zei dat het twee andere potentiële gevallen waarnam na een 45-jarige persoon die constructief terugkwam uit Iran.


ebanon bevestigde vrijdag zijn eerste coronaviruszaak en zei dat het twee andere potentiële gevallen waarnam na een 45-jarige persoon die constructief terugkwam uit Iran.

Welzijnsminister Hamad Hassan vertelde dat nieuws dat de patiënt rechtstreeks naar een gevangenschap werd gebracht uit een vliegtuig dat donderdag uit de Iraanse stad Qom opdook na het vertonen van bijwerkingen op het vliegtuig.

Twee extra personen uit de vlucht werden geassocieerd met het overbrengen van de infectie op vrijdag en zullen worden verplaatst naar een vergelijkbare Beiroet-noodkliniek voor isolaat, zei Hassan.

Elke andere reiziger werd benaderd om 14 dagen lang niet thuis te zijn aangesloten, zei hij. Hassan liet Reuters weten dat het vliegtuig ongeveer 150 reizigers had en dat als er later bijwerkingen zouden worden aangetoond, deze zouden worden uitgeprobeerd en geïsoleerd.

Het vliegtuig was een Mahan Air-vlucht die om 19.30 uur arriveerde. (1730 GMT) op donderdag. Tot nu toe was er geen keuze om vluchten uit Teheran op te schorten, zei een bron op de luchtterminal van Beiroet.

De noodlottige opening om een ​​uitgebreidere algehele verspreiding van de pest van de nieuwe coronavirusziekte te bevatten, wordt gesloten, waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie vrijdag.

Een coronavirus-aflevering in Iran, die tot nu toe heeft waargenomen dat vier personen in het stof bijten, begon in de Shi'itische islamitische heilige stad Qom, zeiden experts in Iran.
Een Iraanse ambtenaar van de welzijnsdienst zei dat de vermoedelijke bron Chinese specialisten in Qom waren die sinds laat op weg waren naar China, waar de pest begon.

Meer dan 2.100 mensen hebben de emmer in China geschopt en nieuw onderzoek dat de infectie aanbeveelt, is besmettelijker dan recent werd vermoed en heeft geleid tot algemene voorzichtigheid over de aflevering.

Hassan zei dat alle veiligheidsmaatregelen in overeenstemming met de aansporing van de Wereldgezondheidsorganisatie werden genomen en bood Libanezen een meldpunt om de kans te benutten dat ze bijwerkingen ondervonden of zagen.

Er is op dit moment geen vereiste voor extreme razernij ... De tolerant is in een behoorlijke staat, zei Hassan.
Specialisten volgen de verschijningen in Libanon van de afgelopen 10 dagen op voor mogelijke gevallen, zei hij.