Kreeg een man die zogenaamd was benaderd om Michel Lelièvre, Marc Dutroux's partner in crime aan te vallen

Tegen het begin van vandaag werd een man gevangen genomen in Brussel, omdat hij het online leven zou hebben benaderd om Michel Lelièvre aan te vallen, de laat ontslagen buddy van Marc Dutroux. Hij werd door de politie onderzocht, maar werd ondertussen ontslagen. Hij zal spoedig moeten reageren op de aangewezen autoriteit.

Het zou een dertiger zijn die misschien iets te maken heeft met een onbekende bijeenkomst op Facebook die een "achtervolging voor Michel Lelièvre in Brussel" had geopend. Het record werd op dat moment ontkoppeld tijdens het kerstweekend, maar ondertussen hadden meer dan 700 personen zich bij de bijeenkomst aangesloten. Het kantoor van de open onderzoeker had net een onderzoek geopend naar de bijeenkomst.

De man werd gevangen genomen en tegen het begin van vandaag gegrild. Hij is inmiddels ontslagen, maar zou op 3 april voor de rechtbank moeten verschijnen voor gecomponeerde neerlegging, aanvallen en aanvallen via elektronische methoden. Hij krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar en een boete van 24.000 euro.

Lelièvre werd echt mishandeld in december, twee weken na zijn ontslag. Hij werd vervolgens verslagen in Anderlecht door een verzameling individuen. De Brusselse open onderzoeker op dat moment opende een onderzoek naar opzettelijke slagen en verwondingen en schade. De zaak zou onafhankelijk zijn van de berichten die op Facebook werden verspreid, wordt nog onderzocht. Toch kan het open kantoor van de onderzoeker vanaf nu niet meer gegevens verstrekken.
Gelost onder omstandigheden

Michel Lelièvre werd op 22 juni 2004 veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor zijn hulp aan Marc Dutroux bij de ontvoeringen van An, Eefje, Sabine en Laetitia. In elk geval hield hij zich niet bezig met de grieven van Julie en Melissa.
Tegen begin december werd Lelièvre onder specifieke omstandigheden gelost. Hij had lange tijd in de gevangenis gezeten.