Gasvrije plannen stuiten op belemmeringen wanneer ambtenaren, kaderbeheerders problemen aan de orde stellen

Pogingen om Nederland gasloos te maken, hebben een potentiële blokkering getroffen, aangezien wetgevers strijden over de vraag of gezinnen kunnen worden gedwongen om toestemming te geven en flow-energiesystemen worden blootgelegd als 'overmatig kwetsbaar'.

De administratie heeft tot nu toe € 120 miljoen geïnvesteerd in een poging om 27 regio's 'cavia's' te maken zonder gas te gaan en verwacht tegen 2050 alle familie-eenheden te hebben verlaten.
Hoe dan ook, een paar bewoners in twee regio's in Breda hebben hun zorgen geuit over de kosten die ze met zich meebrengen - bijvoorbeeld door al hun kookgerei te vervangen door de kans dat ze kookplaten krijgen - en over een duidelijke afwezigheid van gegevens.

 Junior thuisbedrijven bedienen Raymond Knops vertelde het parlement in een discussie dat lokale besturen individuen kunnen aansporen om hun gasfornuizen in dergelijke zones te verwijderen 'alleen als verschillende technieken niet vruchtbaar zijn geweest', meldt de AD.

 Hoe dan ook, Kamerleden van twee beslissingspartijen, de VVD en CDA, hebben gevochten dat individuen geen boetes zouden moeten krijgen voor het weigeren om hun gasgestuurde vleeskuikens weg te doen, en zeiden dat de manier om het gasverbruik te verminderen 'beetje bij beetje' moest zijn.
 Elektrische voertuigen en warmtesifons zullen ook een ongelooflijke hoop zijn op de

stroomkrachtsystemen, volgens de drie belangrijke organisaties Enexis, Liander en Stedin.
De drie hebben hun interesse in het leggen van nieuwe lijnen in het voorgaande jaar bijna
verveelvoudigd - in tegenstelling tot 2015 - meldt de Parool, die Liander citeert als zeggend dat de systeemlimiet 'moet verdubbelen' om elektrische voertuigen en warmtesifons te helpen.

 Marc van der Linden, CEO van Stedin, zou het Parool naar verluidt hebben geadviseerd om 25 miljard tot 30 miljard euro te steken in het versterken van het systeem in de komende jaren, en dat familie-eenheden 'twee of drie tientallen extra euro per jaar' moeten betalen kosten.

 Hoe dan ook, enkele specialisten hebben betoogd dat, omdat Nederland matig weinig 'groene' wind- en zonkracht heeft, een poging om vóór 2030 gasvrij te gaan, vergelijkbare koolstoflozingen zou kunnen veroorzaken.

 Het PBL Planbureau voor de Leefomgeving heeft toegegeven dat het weinig heeft nagedacht over de kosten van de vooruitgang en is momenteel bezig met gewijzigde cijfers.