Erling Haaland prop geeft Borussia Dortmund eerste etappe zegevieren op Paris Saint Germain

Erling Haaland scoorde tweemaal toen Borussia Dortmund Paris Saint-Germain met 2-1 versloeg in de hoofdmoot van hun ronde van de Champions League-ronde van 16 op dinsdag.
De dodelijke high school spits Erling Haaland van Borussia Dortmund scoorde tweemaal in een korte tijd om hen te leiden naar een 2-1 overwinning op Paris St Germain in hun Champions League, doorgaand 16, eerste etappe op dinsdag.

De Noor, 19, die deelnam aan het laatste uitwisselingsvenster en acht doelen heeft in vijf Bundesliga-wedstrijden, sneed in korte afstand na een stevige brand die op het 69e moment passeerde.
Hij brulde op dat moment naar huis en ging meedogenloos voor zijn tweede doel in de 77e, twee minuten nadat PSG's Braziliaanse aanvaller Neymar had nivelleerd voor de Franse overwinnaars.
Haaland, de eerste Dortmund-speler die al geruime tijd scoorde in de eerste associatie, Duitse beker- en Champions League-wedstrijden, heeft dit seizoen 10 doelpunten bereikt in zeven wedstrijden in de rivaliteit van wereldklasse in Europa, en herinnerde zich acht voor Salzburg voor de verzamelfase, sneller dan wie dan ook .

Hij is slechts de volgende jongere die 10 Champions League-doelstellingen behaalt, na Kylian Mbappe, en is de primaire jongere die 10 scoort uit een eenzame kruistocht in de uitdaging.
Hij is bovendien de hoofdspeler om te scoren met twee unieke groepen in een vergelijkbaar seizoen in de uitdaging.

"Ik moet ondanks alles blijven verbeteren," zei Haaland. "Ik moet ver gaan in de Champions League. Met de tweede doelstelling verheugde ik me over de gelegenheid."
PSG, die in de afgelopen drie seizoenen in deze fase van de uitdaging achterwege was gelaten, had fit-opnieuw Neymar en de Franse spits Mbappe terug in de beginopstelling, maar werden volledig afgesloten door een effectieve Dortmund-achterlijn.
"Ze hebben dit seizoen hier thuis geen enkele wedstrijd verloren en we zagen vandaag dat het zo lastig is. We dachten dat ze beschermende problemen hadden, maar we maakten niet veel kansen."
In een opmerkelijke eerste plaats had een groot deel van de Franse kant de enigszins gunstige positie achter slot en grendel, maar Dortmund sneed de belangrijkste echte mogelijkheid na 27 minuten met een verwrongen schot van Jadon Sancho.

Mbappe en Neymar werden nauwlettend in de gaten gehouden, met Dortmund-beschermers Mats Hummels, Lukasz Piszczek - tijdens zijn 350e optreden voor de club in alle rivaliteit - en Dan Axel Zagadou ontkende het paar elke bewegingsruimte.

De primaire bron van bekwaamheid van de Duitsers, de livewire Haaland, werd bovendien ongeveer een uur voordien vastgeketend om eindelijk wat ruimte te ontdekken om op natuurlijke wijze een pittige Dortmund-beweging aan te passen.

PSG, die zonder middenvelder Marco Verratti en Meunier zal zijn voor de aankomstpoot nadat ze afspraken hadden gemaakt, trok niveau door Neymar, die het net vond na een prima run van het voorrecht door Mbappe. De Braziliaan raakte later ook de paal.
Toch konden de gasten niets doen toen de 17-jarige invaller Giovanni Reyna Haaland aan de rand van de zaak ontdekte en de productieve aanvaller een woedend schot met de linkervoet afvuurde die PSG-doelman Keylor Navas geen mogelijkheid gaf.
"Iedereen speelde een opmerkelijke wedstrijd," zei Dortmund-middenvelder Emre Can. "In elk geval was het belangrijk dat we als geheel verbazingwekkend goed hebben gewaakt. Het was een belangrijke uiting van de groep, maar we realiseren ons dat het niet het einde is, het is gewoon halftime."