Enthousiasme Guardiola zal '100 procent' blijven in Man City ondanks Euro boycot

MANCHESTER: Pep Guardiola eiste woensdag dat hij bij Manchester City zou blijven en beloofde dat "de realiteit zal winnen" over hun verbluffende tweejarige beperking van Europese rivaliteit.
City werd beperkt voor de Champions League en Europa League voor de volgende twee seizoenen en beboet 30 miljoen euro (£ 24,9 miljoen) op vrijdag nadat de UEFA hen beschuldigde van het indienen van "echte pauzes" van geldgerelateerde richtlijnen.

De Premier League-kampioenen overdreven sponsorinkomsten in accounts die ergens tussen 2012 en 2016 werden ingediend, volgens het administratief orgaan van het Europese voetbal.
De extreme discipline kost City naar verwachting £ 170 miljoen aan verloren inkomsten uit de Champions League en de club reageerde onverstandig en beloofde onmiddellijk het Court of Arbitration for Sport (CAS) aan te gaan.

Temidden van de theorie dat Guardiola zou kunnen stoppen in het geval dat ze de intriges verliezen, gebruikte de stadsdirecteur zijn eerste open opmerkingen sinds updates over de schorsing braken om duidelijk te maken dat hij de club niet zal verlaten wat er ook voor de rechtbank gebeurt.
"In het geval dat ze me niet ontslaan, blijf ik hier 100 procent als nooit tevoren. Eerst omdat ik moet blijven. Het is iets unieks, meer dan de afspraak die ik heb", vertelde Guardiola aan Sky Sports na de 2-0 van woensdag win tegen West Ham in het Etihad Stadium.
"Ik zei eerder, ik verklaar nu dat ik moet blijven en de club moet ondersteunen en dit niveau moet handhaven voor zover dit mogelijk zou zijn.

"Toen ik zei dat ik van deze club hou, ben ik hier graag, om welke reden zou het raadzaam zijn om te vertrekken? Ongeacht wat er gebeurt zal ik hier volgend seizoen zijn."
Dat was het meest ideale nieuws voor stadsfans, die vertrouwen op het vertrouwen van Guardiola in wat hem door zijn supervisors is verteld aantoont dat het inzichtelijk is.
Guardiola zei dat de in Abu Dhabi gevestigde eigenaars van de stad hem onthulden dat de boycot niet was gevraagd en dat hij hun keuze om te claimen onderbouwt.
"Het is niet ingepakt. De club vertrouwt erop dat het uit de lijn is, dus we gaan bieden. Op het moment dat iemand accepteert dat ze gelijk hebben, moeten ze vechten," zei hij.
"We gaan vechten alsof we elke wedstrijd hebben gevochten. We zijn idealistisch dat tegen het einde de realiteit zal winnen en volgend seizoen zullen we in de Champions League zijn.
"Alles wat we op het veld kunnen doen, is wat we de afgelopen vier jaar hebben gedaan en daar aandacht aan besteden tot het einde van de periode.
"Ik vertrouw mijn club 100% volledig toe wat ze hebben gedaan. Ze hebben me de redenen bekendgemaakt."

Volgend op het scoren van City's tweede doelstelling tegen West Ham om een ​​man van de matchshow te zijn, eiste Kevin De Bruyne dat zijn partners gecentreerd zouden blijven, ondanks de theorie dat sommigen van hen zullen onderzoeken of de boycot niet wordt opgeheven.
"Het was duidelijk dat we op vakantie waren toen de aankondiging plaatsvond en ik denk dat we zijn teruggekeerd en dat we hebben gevoetbald en de omstandigheid is wat het is," zei De Bruyne.
"We hebben ons voorbereid zoals typisch en eindelijk verandert er echt niets voor ons - we spelen gewoon de spellen die we hebben. Inderdaad, zelfs vandaag hebben we een fatsoenlijke presentatie gegeven waar we ondanks alles veel voor hebben.
"Ik denk dat de groep hun aankondiging heeft gedaan, dus ik weet als spelers niet wat we nog meer kunnen doen.
"We kunnen gewoon voetballen en eindelijk zal de omstandigheid laten zien wat het kan lijken."