Brand blootgelegd onwettige sigarettenverwerkingsfabriek in Houthalen

In de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren is gisteren weer een onwettige sigarettenverwerkingsfabriek gevonden. Het werd zichtbaar nadat een brand begon.

Het branddetachement werd opgeroepen voor een brand aan de achterkant van een huis in de Koolmijnlaan. In elk geval was het moeilijk voor de crisisadministraties om een ​​goed tempo te vinden, waarvoor ze zelfs de gespecialiseerde afdeling van het district moesten benaderen. Al snel werd duidelijk dat de brand was begonnen in een illegale sigarettenfabriek. Nadat de brand was gesmoord, begonnen politie en douane een onderzoek. De huurder van het huis is veroverd.

De laatste tijd zijn er in Limburg enkele illegale sigarettenfabrieken gevonden. Nauwelijks 5 dagen terug werden nog 2 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen in een loods op het Europark in Houthalen, in november gebeurde dit eveneens in Zonhoven.

Onlangs veroordeelde de rechtbank in Tongeren 8 Oekraïners tot 2 jaar gevangenisstraf en een boete van bijna 13,3 miljoen euro. Ze werden gevangen genomen in november in een illegale sigarettenfabriek in Lanaken. Voor de vermeden extractverplichtingen en gerechtskosten moeten ze nog eens bijna 2,5 miljoen euro betalen.