24 Hours stakingen georganiseerd door vakbonden

In een typisch verenigingsfront hebben de verenigingen ervoor gekozen om elke vrijdag in februari een 24-uurs staking in alle detentiefaciliteiten in Belgiƫ samen te stellen. Dat kreeg een melding van Gino Hoppe van ACOD.


De gilden van de arbeiders werden verkregen door minister van Justitie Koen Geens (CD&V), en een ander interview is gepland voor woensdagochtend. De geestelijke zal daar een voorstel doen, zegt Hoppe. De laatste onderstreept bovendien dat hij elk interview elke kans moet geven.


De keuze om elke vrijdag te staken betekent niet dat de continue stakingsactiviteiten worden opgeschort bij de basisassistentie. "Voorlopig zullen de activiteiten worden gehouden en zal de raad met de priester in de Hoge Overlegcommissie eveneens worden voortgezet. Op dat moment zal worden bekeken of verdere stappen zullen worden gezet of dat de activiteiten zullen worden opgeschort", zegt Eddy de Smedt van VSOA.


Morgen organiseren communistische verenigingen ABVV en ACOD een nationale activiteit. Volgens de Smedt zal dit zorgvuldig worden gevolgd op tal van plaatsen en zal een aanzienlijk effect hebben. "Stichtingen die tot nu toe net prikactiviteiten hebben gedaan, zullen vandaag rond 22.00 uur tot 18.00 uur werk voorkomen", zegt hij.