1917 is grote winnaar op BAFTAs 2020

Awful World War I epic 1917 was the enorme victor at the 73rd British Academy Film Awards, won zeven prijzen inclusief beste foto en beste chef.

Sam Mendes 'show rond een van de meest vernietigende botsingen in de Britse geschiedenis tikte fervent getipte Amerikaanse kanshebbers waaronder Joker, The Irishman en Once Upon a Time ... in Hollywood bij een spectaculaire gelegenheid in Londen die werd overschaduwd door analyse van de afwezigheid van behoorlijke variëteit van de kandidaten - zelfs van een deel van de gekozen mensen zelf.

Executive Mendes stelde 1917 samen met betrekking tot de oorlogstijd van zijn opa. Geschoten in verwrongen lange maakt die doordringende kijkers in de beweging, het volgt twee Britse krijgers op een gevaarlijke cruciale No Man's Land om te proberen een zelfvernietigende vijand af te weren.
1917 werd ook uitgeroepen tot beste Britse film en won de filmprijs - de vijfde overwinning van Roger Deakins in die klasse. Het kostte ook trofeeën voor generatieconfiguratie, geluid en verbeterde visualisaties.

Joaquin Phoenix werd uitgeroepen tot beste personage op het scherm voor het bovenmenselijke verhaal Joker, waarin de startpunten van Batman's jagende vijand worden weergegeven. Renee Zellweger won de beste entertainerprijs voor de Judy Garland biopic Judy.

Joker behaalde drie onderscheidingen - beste personage op het scherm, gooien en scoren - uit 11 opdrachten. Martin Scorsese's publieksdramatisatie De Ier had 10 benamingen, maar keerde met vrijwel niets terug naar huis.

Triumph bij de Britse onderscheidingen, bekend als BAFTA's, is vaak een behoorlijke indicator voor vooruitgang bij Hollywood's Academy Awards, die voor het lopende jaar op 9 februari wordt gehouden. Net als de Oscars hebben de Britse onderscheidingen gevochten om minder mannelijk en wit.

Voor het zevende achtereenvolgende jaar werden geen dames aangewezen als beste chef, en elk van de 20 gekozen mensen voor het peloton en de ondersteunende entertainerclassificaties waren wit.
Joaquin Phoenix hamerde de afwezigheid van diverse variëteiten in zijn discours over erkenning, en zei dat het "een uitzonderlijk grote afstand naar etnische minderheden stuurde dat 'je hier niet begroet'."

Subsidiecoördinatoren noemden het 'frustrerend' dat er geen entertainers van arcering waren tussen de acterende kandidaten, die worden gekozen door 6.500 stichtingspersonen die in het Verenigd Koninkrijk werken, wat meer is, de wereldwijde filmindustrie.